Regularne jadanie rukwi wodnej (rzeżucha wodna) i innych warzyw zielonych przed intensywnym treningiem chroni DNA i pomaga zmaksymalizować efekty treningu.
Każdy, kto choć trochę interesuje się współczesną dietetyką, musiał choć raz trafić na doniesienia lub opinie będące w sprzeczności z obowiązującymi zaleceniami dotyczącymi zdrowego sposobu odżywiania się. Oto kolejny głos, który mąci nam w głowach, ale daje do myślenia. Przeczytajcie sami.
W najnowszym Journal of the American College of Nutrition zamieszczono najnowsze odkrycia naukowe dotyczące regularnego jadania orzechów. To warto wiedzieć!
Daj sobie cztery tygodnie na to, by schudnąć, zyskać więcej energii, usprawnić pracę układu pokarmowego, lepiej wyglądać i tak też się czuć. Co musisz robić? Pij zielone koktajle.
Wyniki najnowszych badań dowodzą, że jadanie smażonych potraw w żaden sposób nie wpływa na ryzyko zachorowania na choroby serca.
Rośliny strączkowe mogą być klasyfikowane jako warzywa i jako białko. Tak stanowią nowe zalecenia dietetyczne specjalistów amerykańskich z USDA, które ustalono na 12 konferencji Food Technologist's Wellnes.
Składnik wina, orzeszków pistacjowych, winogron i innych owoców, podobny do resweratrolu, blokuje procesy komórkowe prowadzące do rozwoju komórek tłuszczowych.
Przekonanie, że dieta niskotłuszczowa sprzyja zdrowiu i zapobiega chorobom może być największą pomyłką naszych czasów, odpowiedzialną za epidemię otyłości, wysokiego poziomu cholesterolu, chorób serca i przedwczesnej śmierci. Na takim stanowisku stoi dr Dwight Lundell, kardiochirurg z dwudziestopięcioletnim stażem.
Naukowcy z University of Las Palmas de Gran Canaria i University of Granada twierdzą, że pączki, ciastka, hamburgery i pizza z fast foodów powodują depresję.
Pierre Dukan, autor kontrowersyjnej diety odchudzającej, został oskarżony przez grupę francuskich lekarzy o traktowanie medycyny jak biznesu i sprzeniewierzanie się zasadom praktyki lekarskiej.
- chevron_left
- 1 ...
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 28
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego