352 osoby online (229 desktop_mac) (123 stay_primary_portrait)
Czy twoje dziecko będzie grube?
Czy twoje dziecko będzie grube?

Soki owocowe i słodkie napoje gazowane stanowią zagrożenie dla zdrowia dzieci. A niektóre przedszkolaki mają do nich szczególną skłonność...

Jabłko Frankensteina?
Jabłko Frankensteina?

Naukowcy wyhodowali genetycznie modyfikowane jabłko Arctic Apple. Zawiera ono gen, który chroni miąższ przed brązowieniem - nawet nacięte, czy ugryzione nie przebarwia się. Czy to aby na pewno dobry pomysł?

Problem z tłuszczami trans
Problem z tłuszczami trans

Nie zawsze „0 g tłuszczu trans" oznacza, że w danym produkcie nie ma wcale tłuszczów trans! Dowiedz się, jak producenci żywności mogą wprowadzić cię w błąd.

Mamo, nie stresuj dziecka!
Mamo, nie stresuj dziecka!

Nowe badania dowodzą, że odpowiednie żywienie w ciąży obniża poziom hormonu stresu u dziecka i modyfikuje geny odpowiedzialne z produkcję tych hormonów w późniejszym życiu!

Czerwone mięso - unikać, czy wprost przeciwnie?
Czerwone mięso - unikać, czy wprost przeciwnie?

Czy powszechne zalecenia dotyczące konieczności ograniczania w diecie ilości czerwonego mięsa są słuszne? A może dietetycy się mylą? Przeczytaj i samodzielnie podejmij decyzję.

Nie daj się nabić w butelkę oliwy!
Nie daj się nabić w butelkę oliwy!

Oliwa z oliwek to prawdziwe źródło zdrowia. Ale nie każda. Czy ta, której używasz korzystnie wpływa na twoje zdrowie? Sprawdź!

Lek przeciw otyłości znajduje się w skórce jabłka!
Lek przeciw otyłości znajduje się w skórce jabłka!

Naukowcy udowodnili, że naturalna substancja zawarta w skórce jabłek zapobiega otyłości i wielu niekorzystnym skutkom, będącym jej wynikiem.

Gotuj z dziećmi
Gotuj z dziećmi

Jak sprawić, aby dzieci potrafiły zrezygnować z niezdrowego jedzenia na rzecz wartościowych produktów spożywczych? To prostsze niż myślisz – zacznij gotować ze swoimi pociechami.

Ryby - dlaczego warto je jeść
Ryby - dlaczego warto je jeść

Wciąż słyszymy o tym, że jedzenie ryb jest zdrowe. Nie każdy z nas wie jednak dlaczego tak jest i jakie ryby powinniśmy jeść przede wszystkim. Oto kilka przydatnych informacji.

Białko, sól, kalorie, cholesterol
Białko, sól, kalorie, cholesterol

Czy jest się czym martwić? Poczytaj o tym, co budzi kontrowersje naukowców, zwykłych ludzi i sportowców.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego