Soki owocowe i słodkie napoje gazowane stanowią zagrożenie dla zdrowia dzieci. A niektóre przedszkolaki mają do nich szczególną skłonność...
Naukowcy wyhodowali genetycznie modyfikowane jabłko Arctic Apple. Zawiera ono gen, który chroni miąższ przed brązowieniem - nawet nacięte, czy ugryzione nie przebarwia się. Czy to aby na pewno dobry pomysł?
Nie zawsze „0 g tłuszczu trans" oznacza, że w danym produkcie nie ma wcale tłuszczów trans! Dowiedz się, jak producenci żywności mogą wprowadzić cię w błąd.
Nowe badania dowodzą, że odpowiednie żywienie w ciąży obniża poziom hormonu stresu u dziecka i modyfikuje geny odpowiedzialne z produkcję tych hormonów w późniejszym życiu!
Czy powszechne zalecenia dotyczące konieczności ograniczania w diecie ilości czerwonego mięsa są słuszne? A może dietetycy się mylą? Przeczytaj i samodzielnie podejmij decyzję.
Oliwa z oliwek to prawdziwe źródło zdrowia. Ale nie każda. Czy ta, której używasz korzystnie wpływa na twoje zdrowie? Sprawdź!
Naukowcy udowodnili, że naturalna substancja zawarta w skórce jabłek zapobiega otyłości i wielu niekorzystnym skutkom, będącym jej wynikiem.
Jak sprawić, aby dzieci potrafiły zrezygnować z niezdrowego jedzenia na rzecz wartościowych produktów spożywczych? To prostsze niż myślisz – zacznij gotować ze swoimi pociechami.
Wciąż słyszymy o tym, że jedzenie ryb jest zdrowe. Nie każdy z nas wie jednak dlaczego tak jest i jakie ryby powinniśmy jeść przede wszystkim. Oto kilka przydatnych informacji.
Czy jest się czym martwić? Poczytaj o tym, co budzi kontrowersje naukowców, zwykłych ludzi i sportowców.
- chevron_left
- 1 ...
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 17
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego