Wyniki najnowszych badań dowodzą, że jadanie smażonych potraw w żaden sposób nie wpływa na ryzyko zachorowania na choroby serca.
Przekonanie, że dieta niskotłuszczowa sprzyja zdrowiu i zapobiega chorobom może być największą pomyłką naszych czasów, odpowiedzialną za epidemię otyłości, wysokiego poziomu cholesterolu, chorób serca i przedwczesnej śmierci. Na takim stanowisku stoi dr Dwight Lundell, kardiochirurg z dwudziestopięcioletnim stażem.
Naukowcy z University of Las Palmas de Gran Canaria i University of Granada twierdzą, że pączki, ciastka, hamburgery i pizza z fast foodów powodują depresję.
Pierre Dukan, autor kontrowersyjnej diety odchudzającej, został oskarżony przez grupę francuskich lekarzy o traktowanie medycyny jak biznesu i sprzeniewierzanie się zasadom praktyki lekarskiej.
Chcesz, aby miska fasolki smakowała lepiej? Wystarczy popatrzeć na zdjęcie potrawy bogatej w węglowodany!
Badania pokazują, że dieta obfitująca w tłuszcze trans wywołuje irytację i agresję.
Czy wiesz, że zbyt mała ilość snu może powodować, że jesz za dużo?
Naukowcy z Oregon State University donoszą: nie istnieje cudowny środek odchudzający.
Zbyt długie gotowanie w wysokiej temperaturze nieodwracalnie niszczy cenne witaminy i wypłukuje składniki mineralne. Wybór techniki kulinarnej powinien więc zależeć od tego, jaki efekt końcowy chcemy uzyskać.
Wiele osób nie wyobraża sobie diety pozbawionej słodkiego smaku. Jednak słodzić można nie tylko cukrem. Na co się zdecydować: na cukier czy na słodzik? Poznaj za i przeciw tych rozwiązań.
- chevron_left
- 1 ...
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego