456 osób online (296 desktop_mac) (160 stay_primary_portrait)
Smażenie jest bezpieczne dla serca
Smażenie jest bezpieczne dla serca

Wyniki najnowszych badań dowodzą, że jadanie smażonych potraw w żaden sposób nie wpływa na ryzyko zachorowania na choroby serca.

Burza w światku dietetyków?
Burza w światku dietetyków?

Przekonanie, że dieta niskotłuszczowa sprzyja zdrowiu i zapobiega chorobom może być największą pomyłką naszych czasów, odpowiedzialną za epidemię otyłości, wysokiego poziomu cholesterolu, chorób serca i przedwczesnej śmierci. Na takim stanowisku stoi dr Dwight Lundell, kardiochirurg z dwudziestopięcioletnim stażem.

Depresja gratis
Depresja gratis

Naukowcy z University of Las Palmas de Gran Canaria i University of Granada twierdzą, że pączki, ciastka, hamburgery i pizza z fast foodów powodują depresję.

Twórca słynnej diety – Pierre Dukan oskarżony!
Twórca słynnej diety – Pierre Dukan oskarżony!

Pierre Dukan, autor kontrowersyjnej diety odchudzającej, został oskarżony przez grupę francuskich lekarzy o traktowanie medycyny jak biznesu i sprzeniewierzanie się zasadom praktyki lekarskiej.

Patrz na jedno, jedz drugie
Patrz na jedno, jedz drugie

Chcesz, aby miska fasolki smakowała lepiej? Wystarczy popatrzeć na zdjęcie potrawy bogatej w węglowodany!

Agresywne tłuszcze trans
Agresywne tłuszcze trans

Badania pokazują, że dieta obfitująca w tłuszcze trans wywołuje irytację i agresję.

Tyjesz, bo niedosypiasz?
Tyjesz, bo niedosypiasz?

Czy wiesz, że zbyt mała ilość snu może powodować, że jesz za dużo?

Większość odchudzających suplementów diety nie działa!
Większość odchudzających suplementów diety nie działa!

Naukowcy z Oregon State University donoszą: nie istnieje cudowny środek odchudzający.

Sekrety gotowania na parze
Sekrety gotowania na parze

Zbyt długie gotowanie w wysokiej temperaturze nieodwracalnie niszczy cenne witaminy i wypłukuje składniki mineralne. Wybór techniki kulinarnej powinien więc zależeć od tego, jaki efekt końcowy chcemy uzyskać.

Słodki dylemat
Słodki dylemat

Wiele osób nie wyobraża sobie diety pozbawionej słodkiego smaku. Jednak słodzić można nie tylko cukrem. Na co się zdecydować: na cukier czy na słodzik? Poznaj za i przeciw tych rozwiązań.

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego