Czy powszechne zalecenia dotyczące konieczności ograniczania w diecie ilości czerwonego mięsa są słuszne? A może dietetycy się mylą? Przeczytaj i samodzielnie podejmij decyzję.
Naukowcy udowodnili, że naturalna substancja zawarta w skórce jabłek zapobiega otyłości i wielu niekorzystnym skutkom, będącym jej wynikiem.
Którą dietę wybrać: niskotłuszczową, opartą na indeksie glikemicznym czy niskowęglowodanową? Naukowcy sprawdzili działanie tych diet. Wyniki badań mogą cię zaskoczyć.
Naukowcy odkryli, że zawarta w mleku substancja ma zdolność wpływania na geny odpowiedzialne za długowieczność i metabolizm!
Jeśli chodzi o kontrolowanie masy ciała, znaczenie ma nie tylko to, co jesz, ale i to, kiedy to robisz. Takie wnioski płyną z badań opublikowanych w Cell Metabolism.
W najnowszym Journal of the American College of Nutrition zamieszczono najnowsze odkrycia naukowe dotyczące regularnego jadania orzechów. To warto wiedzieć!
Daj sobie cztery tygodnie na to, by schudnąć, zyskać więcej energii, usprawnić pracę układu pokarmowego, lepiej wyglądać i tak też się czuć. Co musisz robić? Pij zielone koktajle.
Składnik wina, orzeszków pistacjowych, winogron i innych owoców, podobny do resweratrolu, blokuje procesy komórkowe prowadzące do rozwoju komórek tłuszczowych.
Ludzie regularnie jedzący czekoladę są szczuplejsi niż osoby, które nie jadają jej nigdy lub bardzo rzadko – donoszą naukowcy z University of California w San Diego, a ich praca została opublikowana w Archives of International Medicine.
Chcesz, aby miska fasolki smakowała lepiej? Wystarczy popatrzeć na zdjęcie potrawy bogatej w węglowodany!
- chevron_left
- 1 ...
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego