199 osób online (129 desktop_mac) (70 stay_primary_portrait)
Czerwone mięso - unikać, czy wprost przeciwnie?
Czerwone mięso - unikać, czy wprost przeciwnie?

Czy powszechne zalecenia dotyczące konieczności ograniczania w diecie ilości czerwonego mięsa są słuszne? A może dietetycy się mylą? Przeczytaj i samodzielnie podejmij decyzję.

Lek przeciw otyłości znajduje się w skórce jabłka!
Lek przeciw otyłości znajduje się w skórce jabłka!

Naukowcy udowodnili, że naturalna substancja zawarta w skórce jabłek zapobiega otyłości i wielu niekorzystnym skutkom, będącym jej wynikiem.

Kaloria nie jest równa kalorii!
Kaloria nie jest równa kalorii!

Którą dietę wybrać: niskotłuszczową, opartą na indeksie glikemicznym czy niskowęglowodanową? Naukowcy sprawdzili działanie tych diet. Wyniki badań mogą cię zaskoczyć.

Mleko wyszczupla?
Mleko wyszczupla?

Naukowcy odkryli, że zawarta w mleku substancja ma zdolność wpływania na geny odpowiedzialne za długowieczność i metabolizm!

Jedz i nie tyj
Jedz i nie tyj

Jeśli chodzi o kontrolowanie masy ciała, znaczenie ma nie tylko to, co jesz, ale i to, kiedy to robisz. Takie wnioski płyną z badań opublikowanych w Cell Metabolism.

Chcesz być szczupły? Jedz orzechy!
Chcesz być szczupły? Jedz orzechy!

W najnowszym Journal of the American College of Nutrition zamieszczono najnowsze odkrycia naukowe dotyczące regularnego jadania orzechów. To warto wiedzieć!

Wypróbuj zielone koktajle
Wypróbuj zielone koktajle

Daj sobie cztery tygodnie na to, by schudnąć, zyskać więcej energii, usprawnić pracę układu pokarmowego, lepiej wyglądać i tak też się czuć. Co musisz robić? Pij zielone koktajle.

Wino i owoce pomagają w walce z tłuszczem?
Wino i owoce pomagają w walce z tłuszczem?

Składnik wina, orzeszków pistacjowych, winogron i innych owoców, podobny do resweratrolu, blokuje procesy komórkowe prowadzące do rozwoju komórek tłuszczowych.

Czekolada wyszczupla!
Czekolada wyszczupla!

Ludzie regularnie jedzący czekoladę są szczuplejsi niż osoby, które nie jadają jej nigdy lub bardzo rzadko – donoszą naukowcy z University of California w San Diego, a ich praca została opublikowana w Archives of International Medicine.

Patrz na jedno, jedz drugie
Patrz na jedno, jedz drugie

Chcesz, aby miska fasolki smakowała lepiej? Wystarczy popatrzeć na zdjęcie potrawy bogatej w węglowodany!

Regionalny Program Operacyjny

Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego