Czy wiesz, że Michael Phelps zjada około 12 000 kcal dziennie? On i inni sportowcy potrzebują dużo energii i całe mnóstwo składników odżywczych aby móc trenować, regenerować się po wysiłku i dbać o mięśnie. A ty? Czego potrzebujesz?
Niektóre potrawy mogą sprawić, ze oblejesz się potem, inne nadadzą twojej skórze i oddechowi nieprzyjemny zapach. Daczego tak się dzieje?
W najnowszym Journal of the American College of Nutrition zamieszczono najnowsze odkrycia naukowe dotyczące regularnego jadania orzechów. To warto wiedzieć!
Rośliny strączkowe mogą być klasyfikowane jako warzywa i jako białko. Tak stanowią nowe zalecenia dietetyczne specjalistów amerykańskich z USDA, które ustalono na 12 konferencji Food Technologist's Wellnes.
Składnik wina, orzeszków pistacjowych, winogron i innych owoców, podobny do resweratrolu, blokuje procesy komórkowe prowadzące do rozwoju komórek tłuszczowych.
Przekonanie, że dieta niskotłuszczowa sprzyja zdrowiu i zapobiega chorobom może być największą pomyłką naszych czasów, odpowiedzialną za epidemię otyłości, wysokiego poziomu cholesterolu, chorób serca i przedwczesnej śmierci. Na takim stanowisku stoi dr Dwight Lundell, kardiochirurg z dwudziestopięcioletnim stażem.
Naukowcy z University of Las Palmas de Gran Canaria i University of Granada twierdzą, że pączki, ciastka, hamburgery i pizza z fast foodów powodują depresję.
Pierre Dukan, autor kontrowersyjnej diety odchudzającej, został oskarżony przez grupę francuskich lekarzy o traktowanie medycyny jak biznesu i sprzeniewierzanie się zasadom praktyki lekarskiej.
Odchudzane mężczyzny jest bardzo poważnym i niełatwym zadaniem. Trzeba do tego podejść racjonalnie, bo „co nagle to po diable”. Zatem zaplanujmy długotrwałe, ale efektywne odchudzanie mężczyzny.
Zbyt długie gotowanie w wysokiej temperaturze nieodwracalnie niszczy cenne witaminy i wypłukuje składniki mineralne. Wybór techniki kulinarnej powinien więc zależeć od tego, jaki efekt końcowy chcemy uzyskać.
- chevron_left
- 1 ...
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego