Tapinder Sharma, właściciel sieci restauracji „Ganesh”, prezentuje cztery oryginalne przepisy na rozgrzewające indyjskie potrawy. Teraz możesz smakować je w domu!
Tarta z dynią to pyszny, kolorowy deser na jesienny weekend, kiedy chcemy jak najdłużej zatrzymać resztki ciepłych promieni słońca.
Dziś rogale marcińskie wiążemy z tradycją chrześcijańską, jednak prawda jest taka, że pieczono je jeszcze w czasach pogańskich.
Obecna pora roku raczej nie nastraja do życia zbyt optymistycznie. Szarość i melancholia za oknem nie musi jednak oznaczać monotonii na talerzu. Wręcz przeciwnie! Jesień to bowiem czas zbiorów, obfitujący w mnóstwo różnorodnych produktów, którymi w pomysłowy sposób możemy wzbogacić naszą kuchnię.
Francuska zupa cebulowa jest smaczna, ale zazwyczaj nie jest wystarczająco pożywnym daniem, aby stanowić kompletny posiłek. Jeśli jednak doda się do niej bogatą w błonnik cicierzycę... voila, pełnowartościowe danie gotowe!
Faszerowane pieczarki to dobra przekąska na każdą imprezę. Do ich zjedzenia nie potrzebny jest talerz ani nawet serwetki – wystarczy po nie sięgać i jeść!
Brak ci pomysłu na szybkie danie, które przypadnie do gustu tobie i twojej rodzinie? Wypróbuj sałatkę z cukinii, którą przygotujesz w 15 minut.
Szukasz pomysłu na smaczną sałatkę? Oto on. W 20 minut będziesz mieć danie o świetnym smaku, które idealnie nadaje się na upalne dni.
Zacznij dzień od koktajlu owocowego, który dzięki dużej zawartości witaminy C i przeciwutleniaczy przyspieszy syntezę kolagenu – jednego z głównych składników chrząstki stawowej.
Aby ugasić pragnienie biegniesz do sklepu po kolorowe napoje? Stop. Idź do warzywniaka, a później przygotuj napój w domu. Będzie zdrowiej!
- chevron_left
- 1 ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego