Dwie rzeczy, które składają się na zdrowy styl życia, mają większy inne inne czynniki wpływ na masę ciała. Jedną z nich jest błonnik!
Popcorn zawiera więcej przeciwutleniaczy niż owoce i warzywa twierdzą naukowcy, którzy spotkali się na 243 National Meeting & Exposition of the American Chemical Society, która odbyła się 25 marca 2012 roku w San Diego w USA.
Cztery proste, żywieniowe sposoby na to, by tryskać energią przez cały dzień.
Dlaczego tyjemy? Czy puszka coli i puszka piwa szkodzą tak samo? Dlaczego kaloria nie jest równa kalorii? Czy w odchudzaniu chodzi o spalanie kalorii? Przeczytaj materiał napisany na postawie wykładu dr Roberta H. Lustiga, profesora pediatrii zajmującego się leczeniem otyłości.
Sama wzmianka o obecności substancji dodatkowych w żywności często budzi negatywne skojarzenia. Czy można ich uniknąć? Czy nam szkodzą? A może wręcz przeciwnie?
Banany od dawna są ulubioną przekąską sportowców gdyż zawierają duże ilości potasu i innych substancji odżywczych, a przy tym łatwo je ze sobą zabrać na trening. Teraz okazało się, że mają jeszcze więcej zalet.
Napady głodu rzadko związane są z realnym zapotrzebowaniem ciała na składniki odżywcze. Mają za to wiele wspólnego z chemią mózgu, przyjemnością i nagradzaniem samego siebie.
Co wiemy o proteinach? Do czego służą, co nam dają i dlaczego są takie ważne? Przeczytaj i zobacz, czy Twoja dieta jest dobrze zbilansowana, zwłaszcza, jeśli trenujesz!
Nie trzeba ważyć jedzenia i ślęczeć nad talerzem z kalkulatorem. Zobacz kilka prostych sposobów na odpowiednie dobieranie ilości jedzenia i kontroluj swoja dietę bez wysiłku.
Chcesz szybciej schudnąć? Sięgaj po produkty, które wspomagają utratę tkanki tłuszczowej.
- chevron_left
- 1 ...
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- ... 28
- chevron_right
Fundusze Europejskie dla rozwoju regionu łódzkiego
Projekt współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego